Πεύκο

Το μέλι Πεύκου είναι ένα μέλι χαμηλής συγκέντρωσης σε σάκχαρα και δεν είναι πάρα πολύ γλυκό.

Tο πευκόμελο είναι πιο σκούρο από το θυμαρίσιο. Αυτό που παράγεται την άνοιξη είναι πιο ανοιχτόχρωμο και πιο διαυγές από εκείνο που παράγεται το φθινόπωρο και έχει ιδιαίτερο άρωμα.

Η θρεπτική αξία του πευκόμελου οφείλεται στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που συνυπάρχουν στη σύστασή του. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα ιχνοστοιχεία, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο Ελληνικό πευκόμελο, χαρακτηρίζοντάς το ως μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας.

Το μέλι πεύκου έχει αντισηπτική δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και δρα ενάντια στο βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. Επίσης καταπολεμά τις παθήσεις του λαιμού. Το μέλι πεύκου έχει έντονη αντιοιστρογονική δράση σε καρκινικά κύτταρα του μαστού. Είναι τονωτικό, αυξάνει τον ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει τα προβλήματα έλκους και θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας.

Λόγω της χαμηλής φυσικής περιεκτικότητας του πευκόμελου σε γλυκόζη, η κρυστάλλωσή του γίνεται με αρκετά βραδύ ρυθμό (το συγκεκριμένο είδος μελιού κρυσταλλώνει μετά από 24 μήνες) .

Η εταιρεία το Βουνό μας παράγει, και σας φέρνει το μέλι Πεύκου από την σειρά Melissa Honey στο τραπέζι σας, με όσο το δυνατόν πιο Αγνό και Φυσικό τρόπο. Τα μελίσσια τοποθετημένα στους άγριους ορεινούς όγκους της Ηπείρου συλλέγουν το μελίτωμα αυτό απο αιωνόβια πέυκα της περιοχής.