Κηρήθρα

Η κηρήθρα  ή κερί  είναι ένα προϊόν της μέλισσας, με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.  

Το κερί παράγεται από τους κηρογόνους αδένες στην κοιλιά των θηλυκών των μελισσών και τους χρησιμεύει για να κατασκευάζουν τις κυψέλες τους, να αποθηκεύσουν το μέλι τους, την γύρη και τους γόνους.   

Η κηρήθρα με μέλι  της εταιρίας  το Βουνό μας, απο την σειρά Melissa Honey,  εξάγεται κατευθείαν μέσα από την κυψέλη χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία, όπως ακριβώς την έφτιαξαν οι μέλισσες.  

Είναι γνήσιο και φυσικό προϊόν με μεγάλες ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι. Μασώντας την, το μέλι εξέρχεται στο στόμα και απολαμβάνουμε ταυτόχρονα κερί και μέλι με όλες τις θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες της κηρήθρας το οποίο παράγεται από τους ειδικούς αδένες της μέλισσας.  Ευεργετικές ιδιότητες της κηρήθρας : 
 
  • Η κηρήθρα είναι και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, περιέχει   αντιβιοτικές ουσίες και παρουσιάζει ισχυρή ανοσοποιητική δράση.
  • Το μάσημα φυσικού κεριού, θεωρείται ωφέλιμο για όσους έχουν ορθοδοντικές προσθήκες.
  • Έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι’ αυτό είναι ιδανικό στο να καταπραΰνει τραυματισμούς ή ερεθισμούς του στόματος.
  • Το κερί περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα, όπως υπόθετα, αλοιφές για δερματοπάθειες και εγκαύματα, και σε πολλά καλλυντικά.