Η Γύρη

Η γύρη είναι το αρσενικό όργανο των λουλουδιών, ο σπόρος στην κορυφή των στημόνων του άνθους. Είναι ένα μελισσοκομικό προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες για την τροφή τους και πρώτη ύλη για το βασιλικό πολτό. 

Η εταιρεία το Βουνό μας συλλέγει από επιλεγμένα δικά της μελίσσια, τις κατάλληλες χρονικές περιόδους, μοναδικής ποιότητας γύρη και σας την προσφέρει απο την σειρά Melissa Honey. Τα μελίσσια βρίσκονται σε ορεινούς όγκους της Ηπείρου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Δωδώνης όπου η ποικιλομορφία της χλωρίδας συντελεί στην δημιουργία της μοναδικής ποιότητας. 


Ευεργετικές ιδιότητες της γύρης:

  • Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρουτίνη, η οποία αυξάνει την αντίσταση των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων και μειώνει τα εγκεφαλικά.
  • Βοηθάει στην διανοητική λειτουργία και στη μνήμη.
  • Ενισχύει τη συστολή της καρδιάς.
  • Έχει διουρητική δράση.
  • Βελτιώνει την κατάσταση των ατόμων με ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τα βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).
  • Έχει ευεργετική επίδραση στον προστάτη και βελτιώνει την ευεργετική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη).
  • Είναι πλούσια σε κυστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών.
  • Μετριάζει τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλιμακτήριος περίοδος).
  • Χαρίζει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σεξουαλική κατάσταση.Ανά 100 γραμμάρια περιέχει :

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: Α: 18,2 mg - B1: 0,66 mg - B2: 0,54 mg - B3: 4,80 mg - B5: 0,32 mg - B9: 0,30 mg - B12:4,8 mg - C: 30 mg - E: 3,2 mg - H: 0,006 - Ρουτίνη: 60mg
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Κάλιο 20-40% - Μαγνήσιο 1-20% - Ασβέστιο 1-15% - Σίδηρο 1-12% - Πυρίτιο 2-10% - Φώσφορο 1-20% - Θείο 1% - Χλώριο 1% - Μαγγάνιο 1-4% και άλλα...

Δοσολογία: 

Δεκαπέντε γραμμάρια γύρης (1 κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το ξεκίνημα χρήσης πρέπει να γίνεται με μια μικρή κουταλιά του γλυκού για 7 ημέρες και σταδιακά να αυξάνει η ποσότητα της δόσης ώστε σε 20 ημέρες να φτάσει την κουταλιά της σούπας. Τα ευεργετικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν από 1-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, η γύρη να καταναλίσκεται 15-20 λεπτά πριν το φαγητό, ενώ αντίθετα όσοι θέλουν βάρος, αμέσως μετά το φαγητό. Η γύρη τρώγεται όπως είναι (λιώνει στο στόμα) ή διαλυμένη σ' ένα ποτήρι χυμό. Συντηρείται στο ψυγείο. Οι υπερτασικοί πρέπει με προσοχή να δοκιμάσουν τη χρήση της γύρης διότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις να ανεβαίνει η πίεση.