Δρυς

Το μέλι «Δρύς» είναι το μέλι της βελανιδιάς, το οποίο είναι ένα από τα μέλια μελιτώματος, παράγεται δηλαδή από τις εκκρίσεις των μελιτογόνων εντόμων που παρασιτούν στον φλοιό της βελανιδιάς.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στα δάση της βελανιδιάς, η παραγωγή μελιού Βελανιδιάς δεν επιτυγχάνεται κάθε χρόνο.

Είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα, ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή.
Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό αλλά είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο.

Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Ακόμη βοηθάει στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση και την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

Τέλος χαρακτηρίζεται ως μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας, γι’ αυτό και στην Ευρώπη διατίθεται από καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Στην χώρα μας το μέλι βελανιδιάς έγινε γνωστό μόλις τα τελευταία χρόνια λόγω της εσφαλμένης συνήθειας των Ελλήνων καταναλωτών να αγοράζουν διαυγή και με μεγάλη ρευστότητα μέλια. Τις ευεργετικές του ιδιότητες τις γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι των Σκανδιναβικών χωρών, της Κεντρικής Ευρώπης και της Ρωσίας.

Η εταιρεία το Βουνό μας παράγει και σας φέρνει το μέλι Δρυς από την σειρά Melissa Honey στο τραπέζι σας, με όσο το δυνατόν πιο Αγνό και Φυσικό τρόπο.

Το μέλι βελανιδιάς συλλέγεται απο τους ορεινούς όγκους της Ηπείρου και συγκεκριμένα απο μελίσσια που βρίσκονται στην περιοχή του Ζαγορίου.