Μέλι Δασους


Το μέλι «Δάσους» είναι το μέλι που προέρχεται από Άνθος (Ανθόμελο), Έλατο και Πεύκο. Είναι και αυτό ένα από τα μέλια μελιτώματος .
Η αρμονική συνεργασία της μέλισσας με το δάσος μας προσφέρει αυτό το μοναδικό μέλι. Συλλέγεται από τα μελιτώματα (ρητίνη) που παράγονται στον φλοιό του κορμού των δέντρων (Πεύκου και Έλατου) σε συνδυασμό με μια ποικιλία άγριων βοτάνων του δάσους.
Έχει ήπια υπόγλυκη και ιδιαίτερα βελούδινη γεύση και ένα ελαφρύ και ουδέτερο άρωμα.

Το δασομελο χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης θρεπτικής άξιας καθώς περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο.
Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων.
Βοηθάει επίσης στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση και στις αιμορροΐδες. Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μέλια.
Τέλος κρυσταλλώνει συνήθως στα 1-2χρόνια.

Η εταιρεία το το Βουνό μας παράγει και σας φέρνει το μέλι Δάσους από την σειρά Melissa Honey στο τραπέζι σας, με όσο το δυνατόν πιο Αγνό και Φυσικό τρόπο.
Το μοναδικό αυτό μέλι προέρχεται απο ποικιλία άγριων βοτάνων, άνθεων καθώς επίσης και απο τα μελιτώματα δέντρων που υπάρχουν στους ορεινούς όγκους της Ηπείρου ώς επι των πλείστον: Πέυκου και Ελάτου.